wtorek, 15 marca 2011

sezon 2011

Nowe słody zamówione, dziś spodziewam się dostawy:

Red Irish Ale 12°Blg - ponieważ piwo jest bardzo miłe i nieskomplikowane w zacieraniu, a w smaku bardzo mi odpowiada, decyduję się bez wahania na powtórkę tego gatunku.


Roggenbier (Żytnie) 12,5°Blg - debiut. Krótki opis ze strony Browamator.pl: "Słody Weyermann®: żytni, pilzneński, monachijski typ II, Caramunich® typ II, chmiel aromatyczny Lubelski, drożdże górnej fermentacji Safbrew WB-06. Roggenbier - niezwykłego stylu rodem z bawarskiego Regensburga - piwa pełnego akcentów korzennnych, pieprznych, bananowo-goździ kowych, zakończone delikatnym aromatem chmielu".


Warzenie przewidziane na piątek / sobotę / niedzielę. Nie chcę obiecywać, ale mam zamiar wszystko rejestrować kamerką internetową, czyli coś w stylu warzenia online. Może do czegoś kiedyś się przyda... Tak czy inaczej, pełne fotorelacje pojawią się niezależnie od tego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zdecydowałeś/aś się na wpis? Super.
Niewielu to robi, więc doceniam każdą uwagę.
Dziękuję za komentarz.

(Z powodu natłoku spamu muszę wprowadzić moderowanie komentarzy. Takie czasy. Sorry!)